Ostrze ze stali nierdzewnej o wysokiej zawartości węgla-Jest wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która utrzymuje swoją funkcjonalność przez długi czas. Aby zwiększyć jego wytrzymałość, stal zawiera 0.6-0.75 węgla. To sprawia, że dwa razy tak trudne, jak inne noże w swojej klasie, ponieważ zawierają około 0.3% węgla
Wielofunkcyjny nóż-Nóż gyutou jest sklasyfikowany i zaprojektowany jako nóż uniwersalny do profesjonalnych zastosowań. Tnie, kości, plasterki, kotlety, a także odcina mięso z kości. Pochodzi z HRC (Rockwell twardość skala) z 52-56, co czyni go wśród twardych noży w swojej klasie
Ergonomiczna kolor drewna uchwyt-Aby uczynić go bardziej profesjonalnym i zminimalizować zmęczenie, drętwienie palców lub bóle po ciągłym trzymaniu go przez dłuższy czas uchwyt noża jest wykonany z kolorowego drewna. Jest to materiał pochodzący z afryki i znany ze swojego komfortu, siły i stabilności
Ultra-sharp krawędzi-Ostry ness jest kluczem do osiągnięcia najlepszych cięć i jest to widoczne w ostrzu noża, który jest dość ostry i pozostanie w ten sposób nawet po trudnych zadaniach, takich jak cięcie twardego mięsa lub usuwanie mięsa z kości. Ostrość jest dodatkowo wzmacniana dzięki zastosowaniu najnowszej niemieckiej inżynierii
Korozja i ostrze zapobiegające tarowaniu-Oprócz węgla, chrom 16-18% jest również zawarty w metalowej kompozycji ostrza. Daje to błyszczące wykończenie, które nie blaknie ani nie matowieje nawet po użyciu przez długi czas