Twój koszyk
Brak produktów
Nowy produkt
Dostępność : Ten produkt nie występuje już w magazynie
51,48 zł
Profesjonalny nóż kuchenny ostrzenia
System ostrzenia kamienia wodnego kamień olejowy osełka korundowa
Nazwa produktu: dwustronny osełka
Marka: RSCHEF
Materiał produktu: biały korund
Grit: 180 #,240 #,600 #,800 #,1500 #,2000 #,3000 #,4000 #,5000 #,6000 #,8000 #,10000 #
Rozmiar produktu: 180*60*14mm/200*80*14mm
Waga: około 400g/500g
Kolory: pomarańczowy/niebieski/czarny/biały/szary
1. Więcej żwiru do wyboru, nadaje się do wszystkich rodzajów wymagań szlifowania.
2. Ostrzenie białego korundu jest lepsze i trwalsze.
3. Osełka jednostronna jest łatwiejsza w użyciu.
600grit
800grit
1500grit
2000grit
3000grit
4000grit
5000girt
6000grit
Do ostrzenia instrukcja:
1. Namoczyć kamień w wodzie przez 5 minut, a następnie umieścić go na stabilnej platformie. Ostrzenie noży jednym lub dwoma krokami zależy od stopnia tępego narzędzia.
Krok 1: gruboziarnisty, używany do naprawy poważnie uszkodzonej krawędzi, odpowiedni do tępych noży.
Przytrzymaj nóż pod kątem 10 - 30 °, szlifuj krawędź na powierzchni kamienia tam iz powrotem delikatnym naciskiem i ostro, aż krawędź będzie wystarczająco ostra.
Po ostrzeniu narzędzia należy go szlifować szlifowanie zgrubne po pół roku. Zależy również od konkretnej sytuacji.
Krok 2: szlifowanie, niezbędny krok, aby wyeliminować zadziory krawędzi.
Użyj delikatniejszego nacisku, powtórz krok 1 i napraw krawędź, aż będzie płynnie i intensywnie.
Generalnie zalecamy używanie go raz w tygodniu lub codziennie i zawsze utrzymuj ostrze ostre
2. Po ostrzeniu narzędzia wytrzyj go wilgotną szmatką lub spłucz wodą, a następnie osusz. Oczyść kamienną powierzchnię z miękka szczotka i umieścić go w powietrzu, aby wyschła.
Uwaga:
1. Proszę użyć całej powierzchni kamienia, aby zachować konsystencję podczas ostrzenia noży.
2. Chroń kamień i unikaj upadku z wysokości.
3. Wynik ostrzenia byłby znacznie lepszy przy użyciu oleju do ostrzenia.
8529598891443668